DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ KASIM-ARALIK AYI YAPILAN FAALİYETLER
Dilimizin Zenginlikleri Projesinin Amacı
Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.
KASIM AYI FAALİYETLERİ
Faaliyet Adı: AİLE BULUŞMALARI
Faaliyet Adımları: 3.1. Proje ile ilgili ailelerin bilgilendirilme süreçlerinde kullanılacak; haber mektubu, bülten, yazışma gibi hazırlıklar yapılır.
Proje ile ilgili ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla haber mektubu, bülten ve yazışma gibi hazırlıklar yapıldı. Bu hazırlıklarda projenin amacı, kapsamı ve hedefleri hakkında bilgiler yer aldı. Ayrıca ailelere projeye nasıl katılabilecekleri ve katkıda bulunabilecekleri konusunda yönlendirmeler yapıldı.
Faaliyet Adımları: 3.2. Aileler ile çevrimiçi/yüzyüze toplantı yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapılır.
Aileler ile çevrimiçi/yüz yüze toplantılar yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantılarda projenin amacı, kapsamı ve hedefleri hakkında bilgiler paylaşıldı, ailelerden projeye destek olmaları ve katkıda bulunmaları istendi.
Faaliyet Adımları: 3.4. Ailelerin ve çocukların birlikte katılım göstereceği bir faaliyet uygulanır.
Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen bir etkinliğe aileler gözlemci olarak katılım sağlandı. Etkinlikte, öğretmen bir masal anlatttı, ailelerin masal anlatışını gözlemlemlemeleri sağlandı. Etkinlik sonunda, ailelerden masal anlatımı ile ilgili görüş ve önerileri alındı. Ayrıca çocuklar ve ailelerin katılımı ile drama çalışmasına yer verildi.
ARALIK AYI FAALİYETLERİ
Faaliyet Adı: ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ÇALIŞMALARI
Faaliyet Adımları: 4.1. Okul öncesi öğretmenlerine yönelik etkileşimli kitap okumaya yönelik bilgilendirme/eğitim yapılır.
Okul öncesi öğretmenlerine yönelik etkileşimli kitap okumaya yönelik bilgilendirme/eğitim yapıldı. Eğitimde etkileşimli kitap okumanın nasıl okunur ve yöntemleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca etkileşimli kitap okuma etkinliklerinde kullanılabilecek çeşitli teknikler ve uygulamalar gösterildi.
Faaliyet Adımları: 4.2. Etkileşimli okuma yöntemi ile okunacak kitaplar belirlenir ve günlük eğitim akışları planlanır.
Etkileşimli okuma yöntemi ile okunacak kitaplar şube öğretmenleri tarafından belirlendi ve günlük eğitim akışları planlandı. Kitap seçimlerinde, çocukların ilgi alanları ve gelişim düzeyleri dikkate alındı.
Faaliyet Adımları: 4.3. Etkileşim kitap okumalarının merkeze alındığı günlük eğitim akışları uygulanır.
Etkileşim kitap okumalarının merkeze alındığı günlük eğitim akışları uygulandı. Bu uygulamalarda, öğretmenler tarafından çeşitli etkileşimli okuma teknikleri kullanıldı. Kitabın başlığına ve kapak resmine dikkat çekerek kitabın ne hakkında olduğuna ve öyküde ne tür olaylar olabileceğine dair çocuklara açık uçlu sorular soruldu. Çocuklardan gelen yanıtlar genişleterek tekrar edildi. Kitabın yazarının adı okundu, kitabın yazarının adı okurken aynı zamanda parmakla gösterildi.
Faaliyet Adımları: 4.4. Okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimeler belirlenir.
Okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimeler belirlendi. Bu kelimeler, çocukların anlayabileceği şekilde açıklandı.
Adres:
Akpınar Mah. Şht. Onb. Adnan Aksakal Cad. No2 Merkez/ELAZIĞ
Telefon
0 (424) 218 23 76